Fjellvåk

Fjellvåken hekker stort sett i høyere strøk. Den er noe større en musvåken, og kan bli opptil 60 cm. Fjellvåken er egentlig en trekkfugl som forlater landet i november, til varmere strøk sør i europa. Heldigvis for oss fuglefotografer og fugleinteresserte velger noen å overvintre her. Da trekker de langs kysten hvor det er mer tilgang på mat. Det er ikke så ofte fjellvåken tar turen ned på åte. Men da er det ekstra morro når den gjør det.  Det er en flott fugl med intense grå øyne.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s