Finland del 1

4 september var det duket for min første renspikka fototur ut av landet. De som fikk med seg del 2 av «Nordisk villmark» på NRK, er det samme stedet vi skulle fotografere. Jeg gledet meg stort til å forhåpentligvis oppleve vill bjørn og ulv på nært hold. Ønsket som gikk i oppfyllelse. Første dag ferdig rigget i skjulet var spenningen høy. Vi satt å skuet utover den fantastiske naturen Finnland hadde å by på. Nå manglet bare en bjørn plassert inn i dette nydelige miljøet. Timene gikk og ingen bjønn. En flokk med ravner fylte tretoppene med sitt nærvær.

Desverre ble det ingen bjørn før det ble mørkt. Ganske trøtt etter den lange reisen sovnet jeg 21.30 og voknet brått av at det skvulpet i myra utfor. Jeg reiste meg ganske raskt opp og så tre store siluetter i stummende mørke. Jeg håpet de ville være der når morgensolen kom lysende inn på området. Det var de ikke. Dag 1 uteble bjørnen på brikka og håpet at dette skulle endre seg på kvelden da vi igjen skulle ut i kamuflasjen.

To flaggspetter holdt seg nær basecamp.

Dag 2 ble dagen da jeg endelig skulle oppleve 340 kg bjørn. Kl 18.00 kom den første bjørnen labbende ut i fra skogen til myra. I styrtregn.

Etterhvert kom det flere bjørner og minnekortet gikk fort «varmt». Til tider kom bamsefar ganske så nærme. Spesielt da vi lå å sov. Noe som kanskje var litt for spennende 😉

Kosebamser. To som hadde et hyggelig gjensyn.

Ulven var sparsom med å vise seg de første dagene.

En fornøyd gjeng etter dagens økt.

Reklamer

3 kommentarer om “Finland del 1

  1. Dette hadde nok vært for spennende for meg. Utrolig flotte bilder fra turen. SÅ store de er disse bjørnene. Bilde nummer fire var knall. Så ikke akkurat så fredelig ut.
    Gratulerer så mye med bildene!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s