Metallvannymfer

Jeg har lagt telelinsa på hylla for noen dager til fordel for macrofoto. Fant en liten dam ved sørmarka i Stavanger som huser mitt favoritt motiv i insektverden. De fleste kjenner dem som øyenstikker. Det finnes mange ulike arter innen det vi kaller øyenstikker med to hovudgrupper. Libellen, som er ganske stor, og den noe mindre vannymfa. Noen steder fra gammelt av som i Rogaland ble øyenstikkere enkelte steder kalt «helvedesnaver», som kommer av troen på at den kunne sy igjen øynene. I virkeligheten er ikke øyenstikkeren farlig for oss mennesker eller dyr. Derimot andre mindre innsekter må passe seg. Noe av det som fasinerer meg med disse øyenstikkerene er at de har en veldig stilig kroppsfasong og flyr som minihelikopter. De er også veldig fargerike med variasjoner ut i fra ulike arter. Her ved denne dammen var det flest av arten metallvannymfe.

3 kommentarer om “Metallvannymfer

  1. Her har du jobbet! Det der er en tålmodighetsjobb. Nydelige makrobilder av metallvannymene. Nummer to og fire ser den ekstra mye på fotografen, stilig.
    Flott fotografert!

  2. Svært bra bilder av et tøft insekt. Det kan jo også nevnes at de er svært gamle – et design som ble laget for å vare..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s